2/5/12

incentius 2012 - generalitat

La Generalitat posa en marxa una nova línia d’incentius adreçada a impulsar la competitivitat i la cooperació empresarial en el comerç, els serveis, l’artesania i la moda. En total, aquesta convocatòria d’incentius destinarà una dotació de 12 milions d’euros per a la millora de la competitivitat del comerç, dels serveis, de l’artesania i de la moda, amb la finalitat d’establir un model de comerç basat en la cooperació empresarial. 

Les principals novetats per a l’edició 2012 dels incentius són:
- Plantejament de programes similars que els incentius 2011, amb l’excepció de l’organització de fires.
- Es rebaixa el tall de nombre d’habitants en el programa de millora d’establiments.
- L’especificació i especialització dels programes destinats a col·lectius.
- Incorporació a les bases de la dinamització de les capitals de comarca.
- Suport a les actuacions de caràcter supramunicipal.

El pla d’incentius s’articula a través de les següents actuacions:
- Reformes de locals comercials, de serveis, d’artesania i de moda.
- Per atenuar l’impacte de les obres civils de llarga durada.
- Per a la compra, lloguer i concessió de locals buits a peu de carrer.
- Per a la millora dels equipaments de marxants.
- Acompanyament empresarial.
- Centrals de compres.
- Participació en fires d’àmbit professional, multisectorial o monogràfiques.
- Foment del comerç associat de proximitat.
- Dinamització d’una zona d’alta concentració comercial.
- Actuacions innovadores i d’especial notorietat liderades pel comerç associat.
- Foment sectorial.

Línies d'Incentius 2012

Els incentius del CCAM per a l’any 2012 s’articulen mitjançant les següents línies d’actuació:

- Reformes de locals comercials, de serveis, d’artesania i de moda, fins a un 50% de la inversió, amb un màxim de 3.000 euros.
- Impacte de l’execució d’obres civils de llarga durada en el comerç, una dotació de 1.500 euros per establiment.
- Compra, lloguer i concessions de locals buits a peu de carrer, fins a 50% de la inversió, amb un màxim de 1.500 euros per establiment. En el cas d’empreses adscrites a programes d’emprenedoria impulsats pel Govern, o en municipis que formin part d’un Pla d’Acció Especial, fins al 50% de la inversió amb un màxim de 3.000 euros.
- Millora dels equipaments de marxants, per a l’adquisició de béns i equipaments destinats a la pràctica del comerç no sedentari, fins al 50%, amb un import màxim de 1.500 euros.
- Acompanyament empresarial: actuacions d’orientació i acompanyament a les empreses, fins al 50% de la inversió i un import màxim de 1.000 euros.
- Centrals de compres i de serveis: actuacions de foment de l’associacionisme i cooperació empresarial, i millora de l’eficiència de les empreses associades a una central de compra, fins a un 50% de la inversió i un import màxim de 8.000 euros.
- Participació en fires d’àmbit professional, multisectorial o monogràfiques, dins l’àmbit català i també a fires de fora de Catalunya, fins a un màxim de 6 fires per sol·licitant.
- Foment del comerç associat de proximitat, per a projectes de dinamització comercial de zones urbanes, amb especial atenció als projectes supramunicipals gestionats conjuntament entre tots els beneficiaris.
- Dinamització d’una zona d’alta concentració comercial: actuacions de dinamització d’associacions territorials on s’inclogui un motor comercial com, per exemple, un mercat municipal. També per a les que incloguin un pla d’actuació turística, o la de municipis que siguin capital de comarca o de més de 50.000 habitants.
- Actuacions innovadores o d’especial notorietat liderades pel comerç associat, que millorin l’experiència de compra dels consumidors i fomentin les economies d’escala, fins a un 50% de la inversió i amb un import màxim de 10.000 euros.
- Foment sectorial, per a actuacions que afavoreixin la competitivitat de la integració sectorial i reforcin el teixit associatiu fins a un 50% de la inversió, amb un import màxim de 25.000 euros.

No hay comentarios:

Publicar un comentario